Vandbehandling til kraftvarmeværker

 

Kedler og turbiner til produktion af varme og elektricitet er sårbare overfor opløste salte og partikler i vandet. Fjernelse af disse elementer er afgørende for drift, holdbarhed og forsyningssikkerhed.

Netop derfor har sammensætningen af vandbehandling direkte indflydelse på problemfri drift med optimal økonomi.


 

 

Ultrarent vand uden brug af kemikalier

 Ingen kemikalier

 Miljøvenligt

På Energie Steiermark Kraftværket i Graz, Østrig består vandbehandlingsanlægget af double-pass omvendt osmoseanlæg, membranafgasser og EDI-anlæg til produktion af ultrarent vand af meget høj kvalitet og helt uden brug af kemikalier. 

Læs mere om vandbehandling hos Energie Steiermark Kraftværk.

 

Ultrarent vand med ionbytning

 Lav kemikalieforbrug

 Høj vandudnyttelse

Spædevandet til kraftværkskedlen kan afsaltes efter det patenterede UPCORE princip. Det kombinerer alle kendte fordele i afsaltningsprocessen gennem ionbytning, hvor flowretningen for drift og regeneration er modsatrettede. I Randers forsyner kræftværket Verdo 32.000 forbrugere med el og 10.500 forbrugere med varme. Deres spædevand er baseret på UPCORE teknologien og benyttes til en højtryksdampkedel. 

Læs mere om anvendelsen af ultrarent vand hos Verdo. 

 


 

Rammemonteret anlæg bestående af blødgøring, membranfiltrering, EDI og styretavle. Anvendes til et 20 MW biomasseprojekt.

Plug-and-play

De enkelte enheder kan rammemonteres til en samlet og kompakt løsning, klar til brug. Det giver mulighed for trykprøvning, funktionstest og Factory Acceptance Test (FAT) inden levering. 

Løsningen er komplet med samtlige interne rør- og elforbindelser udført på forhånd. Og anlægget er, som helhed, trykprøvet og funktionsafprøvet elektrisk. Herved spares installationstid på lokationen og risikoen for fejl og mangler er minimeret. Denne tryghed og sikkerhed i vandbehandlingen kan opnås med et SILHORKO rammemonteret anlæg eller anlæg monteret i container.

Læs mere om vores plug-and-play løsninger

 


 

Læs også

 

Links

 

Vand på dagsordenen

Øverst på listen over varme emner hos fjernvarmeværkerne finder man bl.a. forsyningssikkerhed, grøn omstilling, bæredygtighed og større anlægsinvesteringer. Asset Management er et nøgleparameter til at sikre god økonomi på bundlinien, — og korrekt vandbehandling er en betingelse for maksimal livscyklus for vigtige komponenter såsom rør, kedler og vekslere.

I brochuren sætter vi vand på dagsordenen! Læs mere om hvordan korrekt vandbehandling af spædevand til højtrykskedler kan reducere korrosion og forlænge levetiden på rør og kedler. I brochuren kan du også læse om korrekt vandbehandling til fjernvarme. Klik her for at download brochuren (PDF 5,17 MB). 

Download brochuren om vandbehandling til fjernvarme- og kraftvarmeværker

 

Lej et mobilt vandbehandlingsanlæg skræddersyet til dit behov 

Har du midlertidig behov for vandbehandling? Så kan du med fordel leje et mobilt vandbehandlignsanlæg fra SILHORKO. Videoen (2 min.) viser, hvordan vores mobile vandbehandlingsanlæg sørger for opfyldning af en akkumuleringstank og damvarmelager til solvarme. 

Uanset om du har brug for filtreret, blødgjort, demineraliseret eller bakteriefrit vand i en tidsbegrænset periode, har SILHORKO et mobilt vandbehandlingsanlæg, der kan løse behovet.

Læs mere om vores mobile vandbehandlingsanlæg og kontakt os for yderligere information og reservation.      

Udlejning af mobilt vandbehandlingsanlæg