Reference

Liseleje Vandværk


Liseleje Vandværk i Nordsjælland er blevet gennemrenoveret. SILHORKO har stået for maskinleverancen, herunder vandbehandlingsanlæg, rentvandstanke og udpumpningsanlæg. Formanden for vandværket udtaler om projektet: ”Vi har fået et af de mest moderne vandværker i Danmark. Vi er stolte af, at vi valgte SILHORKO, fordi de er unikke på kvalitet, som var et vigtigt kriterie for os. Vi har haft udfordringer med projektet, men dem har vi løst hen ad vejen med godt samarbejde.”
 
Vandværket blev stiftet i 1935, og vandforsyningen omfatter ca. 1.500 andelshavere, hvoraf størstedelen er fritidshuse. Der er derfor naturligt meget store variationer i den ønskede vandmængde; om sommeren er der et stort vandforbrug, og om vinteren er vandforbruget minimalt. Det nye vandbehandlingsanlæg er optimeret til begge driftsforhold. 
 
Løsningen er opbygget med to separate behandlinglinjer, begge udstyret med iltningsanlæg, to trykfilteranlæg og rentvandstank. Under normale driftsforhold arbejder trykfiltrene som for- og efterfilter. Ved et stort vandbehov, kan trykfiltrene arbejde individuelt.
 
Inden det rene drikkevand pumpes ud til forbrugerne, opsamles det i to rentvandsbeholdere i rustfrit stål, der er placeret fritstående inde i selve vandværksbygningen.

Reference ID: 129600
Branche: Vandværker
Applikation: Drikkevand

 

Download PDF

Teknisk data

  • Ydelse trykfiltre: 5-70 m³/h
  • Ydelse udpumpningsanlæg (maks.): 70 m³/h

Enheder i anlægget

  • Trykfiltre 4 x TFB 17
  • Udstyr til iltning og returskyl
  • Vandrette rentvandstanke i syrefast rustfrit stål 2 x 55 m³
  • Udpumpningsanlæg

 

Se flere referencer

keyboard_arrow_up