|             |Print Print
International site

Vand og energi-besparende vandbehandling til stort hospital

Reference ID: 090000
Branche: Hospitaler
Applikation: Kedelvand, Procesvand, Skyllevand

Odense Universitetshospital har et centralt placeret vandbehandlingsanlæg, der leverer vand til samtlige af hospitalets afdelinger. Vandet kommer fra lokale vandværk. Hospitalet har brug for en pålidelig og robust løsning, og det var vigtigt at udnytte nye og energi-besparende teknologier for at minimere forbruget af vand, forbrugsstoffer og energi.
 
Blødgøring ved hjælp af ionbytning forhindrer kalcium og magnesium aflejringer i tekniske installationer ved at fjerne kalcium fra vandet og erstatte det med natrium, som ikke udfælder.
Hårdheden af vandet måles konstant. Hvis den overstiger en bestemt værdi, sender Testomat enheden et signal, som sætter regenerationen igang, og som sikrer over 99% dokumenteret vandudnyttelse.
 
Omvendt osmose anvendes til at producere demineraliseret vand. Det fastholder over 98% af saltene i vandet og fjerner pyrogene stoffer og mikroorganismer. RO-PLUS teknologi øger effektiviteten af vandforbruget til omkring 85%.
 
Vandforbruget varierer i løbet af dagen. Opbevaring af demineraliseret vand i en buffer tank reducerer både strøm-, salt- og vandforbrug betydeligt. Vandet fra buffer opbevaringen bliver kontinuerligt recirkuleret gennem UV og RO anlægget i et lukket kredsløb. Desinfektion med UV lys fjerner effektivt så godt som al mikrobiologisk vækst i vandet ved at nedbryde DNA i mikroorganismer som bakterier, virus, alger og svamp. Desuden fungerer RO membranerne som en ekstra hygiejne barriere, da de fjerner alt organisk materiale. 
 
Hospitalet har opnået betydelige besparelser, der skyldes reduceret forbrug af vand, salt og energi. Sammenlignet med tidligere installationer er der en besparelse på 10.000 m³ vand om året.

Tekniske data

Enheder i anlægget

  • Blødgøringsanlæg STFA 30 duplex
  • Testomat on-line hårdhedsmåling
  • Udstyr til genanvendelse af regenereret vand
  • RO-PLUS anlæg, 3 x C2-6+2 
  • Wedeco Aquada UV anlæg
  • RO anlæg B1-1