Brygvand

Vand af høj kvalitet giver øl af høj kvalitet 

Ud over malt er vand den vigtigste ingrediens i øl. Du kan bestemme kvaliteten af dit brygvand ved at anvende flere behandlingstrin af råvandet. Dermed kan du kontrollere din øls unikke smag. 

Hårdhed

Koncentrationen af kalk og magnesium i vandet bestemmer vandets hårdhed. Brygvand af høj kvalitet kræver et bestemt niveau af totalhårdhed i vandet for at kontrollere pH værdien under mæskning. Blødgøring over ionbyttere er en kemikaliefri løsning til fjernelse af hårdhed i vandet.

Gå til blødgøringsanlæg

check-badge

Alkalinitet

Basisk vand har en høj koncentration af karbonat og bikarbonat. Alkalinitet i vandet forhøjer pH værdien og en høj pH værdi påvirker øllets smag. Bikarbonater kan fjernes ved afkarbonisering.

Gå til afkarboniseringsanlæg

check-badge

Klor

Grundlæggende skal brygvand være lugtfri. Kloring af vand bruges af nogle vandforsyninger til at eliminere alger og vandbårne patogener. Frit klor kan fjernes med aktiv kulfiltrering.

Gå til aktiv kulfiltrering

check-badge

Fjern jern for at opretholde produktkvaliteten

Mange bryggerier står over for problemer forårsaget af jernudfældninger i rør, tanke, kedler og andet udstyr. Som regel opstår dette når vandet er grundvand med for højt jernindhold. Udover skader på materiel kan forhøjet jernindhold også påvirke det endelige produkt. Her vil filtrering være den optimale løsning.

Læs mere om trykfilteranlæg 

Reference

Dansk bryggeri reducerer vandforbruget

I stedet for en udskiftning af det eksisterende vandbehandlingsanlæg opgraderede Harboes Bryggeri A/S til et RO-PLUS anlæg med en vandudnyttelse på op til 90 %.

Læs mere om installation

Hvad kan vi hjælpe med?

Mangler du svar på et spørgsmål står vores hold af specialister klar til at rådgive dig omkring ren vandbehandling. 

Jylland/Fyn

Sjælland

 

keyboard_arrow_up