Activated carbon filter for removal of pesticides

Aktivt kulfilter

Kulfiltrering har store anvendelsesmuligheder i industrien, på bryggerier, på vandværker og ved spildevandsrensning. Vandbehandling med et aktivt kulfilter kan fjerne:​

  • organiske opløsningsmidler
  • pesticider
  • PFAS
  • kulbrinter
  • fenoler
  • frit klor
  • kloramid
  • klordioxid
  • smag og lugt

Almen anvendelse af aktivt kulfilter

Fjernelse af klor

Uanset om der tilsættes frit klor, kloramid eller klordioxid til vandet, kan det fjernes i et aktivt kulfilter, før vandet bruges til proces- eller drikkevandsformål. Ved videregående vandbehandling med membran filtrering, for eksempel i et omvendt osmoseanlæg, er det vigtigt at klor er fjernet fra vandet, da klor kan forårsage skader på membranerne. 

 

soft-drinks-bottle-1

Fjernelse af pesticider

Næsten alle typer organisk materiale, herunder langt størstedelen af ​​pesticider og opløsningsmidler, kan fjernes ved adsorption med aktivt kul. De forskellige stoffer har forskellig adsorptionskapacitet, og et godt resultat afhænger derfor af korrekt dimensionering og valg af kul til den specifikke opgave.

science-bacteria

Fjernelse af smag og lugt

Aktiv kulfiltrering fjerner effektivt dårlig smag og lugt fra drikkevandet. Farve i drikkevandet forårsaget af okker kan også fjernes via adsorption med aktivt kul.     

water-glass-half-full

Kul er ikke bare kul

Aktivt kul er et naturprodukt lavet af stenkul, træ eller kokosnøddeskaller og fås som granulat, pellets og pulver. Kapaciteten af ​​aktivt kul er ekstremt stor på grund af den store overflade i porernes indre struktur. Dette område kan udvide sig op til 2000 kvadratmeter eller mere pr. gram aktivt kul. Valg af type aktivt kul afhænger af anvendelse og kravene indenfor den anvendte industri. SILHORKO har bred erfaring med aktiv kulfiltrering, og vi er klar til at guide dig.   

 

Carbon granular

Produktoverblik

Vores produktsortiment omfatter et bredt udvalg af standardanlæg, alle konstrueret og fremstillet på egne fabrikker. Udgangspunktet er vores modulopbyggede standardsystem, der sikrer høj fleksibilitet, høj driftssikkerhed og kort leveringstid. Hver løsning kan tilpasses og bygges i henhold til den specifikke applikation ved at tilpasse valg af materiale, instrumentering og styring - baseret på din og vores kombinerede know-how.

Anlægsbeskrivelse
Vi tilbyder et bredt produktsortimentet af kulfiltre i forskellige størrelser og materialer. Alle kulfiltre kan forsynes med automatisk returskyl. Kulfiltre fremstilles også i rustfrit stål med CIP (Cleaning In Place) til disinfektion.

Både returskyl og kvalitetsskyl kan programmeres individuelt ved hjælp af forudbestemt timekontrol. Filterbeholderne er lavet af stål og belagt med PPA, hvilket gør dem modstandsdygtige overfor korrosion. 

 

Kontakt os for mere information, dataark eller instruktioner. 


Kontakt os

Activated carbon filter from Eurowater type ACM

Ydelse op til 2,2 m3/h

Type ACM har en kunststofventil, der styrer alle funktioner under skylning.

Activated carbon filter from Eurowater type ACH

Ydelse op til 7,4 m3/h

Type ACH har individuelle membranventiler med pilotstyring.

Specialtilpasset

Hygiejnisk design i rustfrit stål

Kulfiltre fås også i rustfrit stål for et mere hygiejnisk design. Kulfiltre i rustfrit stål er velegnede til varmtvands-sanitering og forskellige typer af aktivt kul. Billedet viser kulfiltre i rustfrit stål, der fjerner pesticider fra grundvandet hos en dansk fødevarevirksomhed.

Kontakt os for mere information

Oprensning af forurenet grundvand

Forurenet grundvand kræver oprensning enten ved en afværgeboring, for at beskytte nærliggende drikkevandsboring, eller ved grundvandssænkning i forbindelse med større anlægsprojekter.

SILHORKO har erfaring med afværgeanlæg til fjernelse af blandt andet PFAS, PFOS, pesticider og tungmetaller. 

Læs mere

 

Tilvalg

Beskyt dit aktiv kulfilter med forfiltrering 

Al vandforsyning indeholder organiske stoffer, som opbruger kulstofets kapacitet gennem direkte adsorption eller ved at forurene kulstoffet.

Returskyl af et aktiv kulfilter anbefales kun, hvis trykket falder. For at sikre kapaciteten af aktivt kul kan et forfilter såsom posefiltre, trykfiltre og sandfiltre være en god løsning.

Se posefiltre

Bag filters for prefiltration

Grøn teknologi fjerner pesticider

Fund af pesticider i det danske grundvand er et stigende problem. MEM2BIO er et pilotprojekt, hvor forskere vil udvikle en grøn teknologi til rensning af drikkevand på vandværkerne. MEM2BIO er et samarbejde mellem flere institutioner, virksomheder og vandværker. SILHORKO har designet og konstrueret det tekniske udstyr.

Læs mere om MEM2BIO

MEM2BIO trailer

Se referencer med aktivt kulfilter

keyboard_arrow_up