Nanofiltration unit from EUROWATER

Nanofiltrering for moderat tilbageholdelse af salte i vandet

Nanofiltrering er en membranteknologi, der i sin driftsform og konstruktion ligner omvendt osmose (RO). En nanofiltreringsmembran tilbageholder primært divalente ioner og større molekyler. Når det kommer til membranfiltrering og vandkvalitet, så placeres nanofiltrering mellem omvendt osmose og ultrafiltrering.

Nanofiltreringsanlæg kan fjerne urenheder såsom bakterier, opløste salte, pesticider og proteiner ned til 0,001 mikrometer i størrelse.

Hvornår kan nanofiltrering anvendes?

Ved tilbageholdelse af udvalgte salte

Med nanofiltrering er det muligt at tilbageholde salte, der fjernes med omvendt osmose. Dette giver mulighed for målrettet reduktion af uønskede bestanddele. 

check-circle-1

Hvis en bestemt hårdhedsgrad ønskes

Nanofiltrering er en fordel, hvis vandet skal have en bestemt hårdhed, da en eventuel totalafsaltning vil gøre vandet aggressivt og medføre ulemper med korrosion i forsyningsnettet. 

check-circle-1

Applikationer for nanofiltreringsanlæg

Nanofiltration unit used for drinking water

Drikkevand

Filtrering af råvandet for at reducere sulfat, klorid og fluorid.

Nanofiltration unit used for partial softening

Blødgøring

Delvis blødgøring af drikkevand uden brug af kemikalier til regeneration.

Nanofiltration unit used for process water

Procesvand

Delvis blødgøring samt reduktion af farve- og humusstoffer fra overfladevand inden for f.eks. jern- & metalindustrien og papirfabrikker.

Designet til dit behov

SILHORKO tilbyder et bredt program af fuldautomatiske nanofiltreringsanlæg – baseret på vores velkendte modulopbygget standardsystem, som muliggør sammensætning af en optimal kundespecifik løsning.

Kontakt os for mere information

 

Nanofiltrering eller omvendt osmose?

Omvendt osmose anvendes til totalafsaltning af vand, da metoden filtreringsmæssigt kan tilbageholde bestanddele med en porestørrelse på mindre end 1 nm og dermed reducere mere end 98% af saltene. Det typiske arbejdstryk for et omvendt osmoseanlæg, der anvender drikkevand, er 12-16 bar.

Nanofiltrering anvendes derimod til målrettet at reducere uønskede bestanddele, både helt eller delvist. Til forskel fra omvendt osmose anvendes der ved nanofiltrering et lavere tryk, typisk under 7 bar, hvilket giver et lavere energiforbrug sammenlignet med et omvendt osmoseanlæg med samme ydelse.

Kontakt os for mere information

Nanofiltration or reverse osmosis?

Reference

Nanofiltrering anvendt til ingrediensvand

En førende isproducent i Ukraine anvender nanofiltrering for målrettet at styre kvaliteten af ingrediensvandet. 

Læs mere om installationen

Nanofiltration unit used for ingredient water at food company

keyboard_arrow_up