Posefilter til partikelfiltrering 

Et posefilter er ideelt til filtreringsopgaver med store krav til ydelse og plads. Posefiltre anvendes bl.a. til filtrering af kedelvand og kølevand, cirkulationsvand i fjernvarmeanlæg, skyllevand og procesbade inden for overfladebehandlingsindustrien og elektronikindustrien.

Posefilteret har et robust design, der gør det velegnet til både kolde, varme, syre og basiske væsker. Anlæggene er nemme at installere og vedligeholde og har intet skyllevandsforbrug.

Filterposer til ethvert formål
 

Mekanisk filtrering

Filtrering 1 til 800 mikron

Til filtrering af faste stoffer og partikler fra væsker. Filterposerne fås til enten nominel eller absolute filtrering.

layers-stacked

Filtrering af olier

Filtrering 10 til 100 mikron

Filtrering af olie/vand-emulsion, æsteriske olier eller organiske opløsningsmidler ved en kombination af mekanisk filtrering og absorption.

blood-drop

Bakteriologisk separation

Pose med metalfibre

Filterposer designet til at forhindre bakterie- og algevækst i cirkulerende systemer. Kan også tilbageholde pyrogener.

science-bacteria

Kemisk filtrering

Posefilter med tilpasset filtermateriale

Filterposer velegnet til kemisk filtrering, hvor vandgennemstrømningen er højere i forhold til mængden af stof, der skal filtreres fra. Filtermaterialet udskiftes, når det er brugt op, og der er ikke behov for returskylning.

science-molecule-strucutre

Hvor posefiltre gør en forskel

Som forfilter eller delstrømsfilter kan et posefilter tjene mange formål. Her er nogle eksempler på de applikationer, der kan drage fordel af mekanisk filtrering.

Case

Reduktion af jern i kedel- og fødevand

Hvide Sande Fjernvarme var udfordret grundet et højt niveau af jern i spædevandet. Driftsleder Martin Halkjær Kristensen forklarer:

”Vi skulle gøre noget ved jernindholdet i vandet, fordi det lå over Dansk Fjernvarmes anbefalinger på 100 µg/l. Derfor forsøgte vi os med 1 micron filtre på et delstrømsanlæg med to posefiltre og magnetstave i. Det så ud til at virke!”

Reduktion af jern i fjernvarmevandet er en del af asset management. Risiko for korrosion i kedler, ventiler, beslag, installationer og ledningsnettet reduceres betydeligt.  
    

Optimer filtreringen med en magnetindsats

Magnetindsatsen opsamler effektivt små magnetiske partikler, der typisk ikke kan tilbageholdes af filterposen. Et posefilter med magnetindsats sikrer dermed en 100 % optimal filtrering.

Delstrømsfiltrering med magnetindsats er særligt anvendelig til cirkulerende vand, f.eks. hos fjernvarmeværker, hvor der naturligt dannes magnetit i cirkulationsvandet.

Indsatsen passer til alle eksisterende SILHORKO posefiltre, hvilket gør en opgradering let og overkommelig sammenlignet med at skifte hele enheden.

Kontakt os for mere information

Produktoverblik

Vores produktsortiment omfatter et bredt udvalg af standardanlæg, alle konstrueret og fremstillet på egne fabrikker. Udgangspunktet er vores modulopbyggede standardsystem, der sikrer høj fleksibilitet, høj driftssikkerhed og kort leveringstid. Hver løsning kan tilpasses og bygges i henhold til den specifikke applikation ved at tilpasse valg af materiale, instrumentering og styring - baseret på din og vores kombinerede know-how.

Anlægsbeskrivelse
Posefiltrene består af filterhus med dæksel og en støttekurv, i hvilken den udskiftelige filterpose er anbragt. Filterhuset kan leveres med forskellige overfladebelægninger både indvendig og udvendig, der er tilpasset den specifikke filtreringsopgave.  

 

Kontakt os for mere information, dataark og instruktioner.


Kontakt os

Ydelse op til 12 m3/h

Anlægstype:EF2
Arbejdstryk max.: 6 bar
Temperatur max.: 35 oC
pH:1-13

Ydelse op til 22 m3/h

Anlægstype: EF5/EFG5
Arbejdstryk max.: 6 bar
Temperatur max.: 100 oC
pH:1-13

Ydelse op til 22 m3/h

Anlægstype: EFG7
Arbejdstryk max.: 16 bar
Temperatur max.: 100 oC
pH:7-13

Ydelse op til 22 m3/h

Anlægstype: EFG8
Arbejdstryk max.: 6 bar
Temperatur max.: 100 oC
pH:7-13

Rammemonterede løsninger

Posefiltrene fås også rammemonterede med eller uden pumpe og med to eller flere posefiltre for højere ydelse. Kontakt os for yderligere oplysninger om sortiment. 

EFG5P-F - posefilter

 • Ydelse op til 22 m3/h
 • 1 posefilter
 • Svejset rørsystem 
 • Manometre
 • Pumpe

2-EF5-F - posefilter

 • Ydelse op til 30 m3/h
 • 2 posefiltre
 • PVC rørsystem 
 • Manometre
 • Stopventiler

2-EFG7P-F - posefilter

 • Ydelse op til 40 m3/h
 • 2 posefiltre
 • Svejset rørsystem 
 • Manometre
 • Pumpe

Filtrering af koldt vand

Posefiltre type EF anvendes til koldt vand under 35°C. Filterhuset er udført enten i PVC eller stål, som er overfladebelagt med korrosionsbestandig, poretæt polyethylen. Støttekurven er normalt udført i PVC. EF posefiltre kan udføres i forskellige materialer tilpasset den specifikke applikation.  

temperature-thermometer-low

Filtrering af varmt vand

Posefiltre type EFG anvendes til varmt vand med temperaturer op til 100°C. EFG-modulerne kan leveres malede udvendig og indvendigt ubehandlede. De udføres også i en varmtgalvaniseret og i en rustfri udgave. Alle filtre kan leveres med indbygget magnet.

temperature-thermometer-high

Kundetilpasset løsning

Høj ydelse

Posefiltre kan installeres i serie for at opnå en høj ydelse. Billedet viser en installation med 10 posefiltre type EFG7 hos et tysk fjernvarmeselskab.

Kontakt os for mere information

Se kundeløsninger med posefilter

Skal vi hjælpe dig med ren vandbehandling?

Vil du høre mere om vores løsninger og teknologier, så sidder vores team af specialister klar til at hjælpe på:

phone 87 93 83 00

mail info.dk@silhorko.dk

keyboard_arrow_up