Bag filter

Posefilter til mekanisk filtrering 

Posefiltre er ideelle til filtreringsopgaver med store krav til ydelse og plads. Anvendes til filtrering af kedelvand og kølevand, cirkulationsvand i fjernvarmeanlæg, skyllevand i overfladebehandlingsindustrien og i elektronikindustrien samt til procesbade mm.

Posefilteret har et robust design, der gør det velegnet til både kolde, varme, syre og basiske væsker. Anlæggene er nemme at installere og vedligeholde og har intet skyllevandsforbrug.

 

Hvor posefiltre gør en forskel

Case

Reduktion af jern i kedel- og fødevand

Hvide Sande Fjernvarme var udfordret grundet et højt niveau af jern i fødevandet. Driftsleder Martin Halkjær Kristensen forklarer:

”Vi skulle gøre noget ved jernindholdet i vandet, fordi det lå over Dansk Fjernvarmes anbefalinger på 100 µg/l. Derfor forsøgte vi os med 1 micron filtre på et delstrømsanlæg med to posefiltre og magnetstave i. Det så ud til at virke!”

Reduktion af jern i fjernvarmevandet er en del af asset management. Risiko for korrosion i kedler, ventiler, beslag, installationer og ledningsnettet reduceres betydeligt.  
    

Filtrering af koldt vand

Posefiltre type EF anvendes til koldt vand under 35°C. Filterhuset er udført enten i PVC eller stål, som er overfladebelagt med korrosionsbestandig, poretæt polyethylen. Støttekurven er normalt udført i PVC. EF posefiltre kan udføres i forskellige materialer tilpasset den specifikke applikation.  

temperature-thermometer-low

Filtrering af varmt vand

Posefiltre type EFG anvendes til varmt vand med temperaturer op til 100°C. EFG-modulerne kan leveres malede udvendig og indvendigt ubehandlede. De udføres også i en varmtgalvaniseret og i en rustfri udgave. Alle filtre kan leveres med indbygget magnet.

temperature-thermometer-high

Produktoverblik

Vores produktsortiment omfatter et bredt udvalg af standardanlæg, alle konstrueret og fremstillet på egne fabrikker. Udgangspunktet er vores modulopbyggede standardsystem, der sikrer høj fleksibilitet, høj driftssikkerhed og kort leveringstid. Hver løsning kan tilpasses og bygges i henhold til den specifikke applikation ved at tilpasse valg af materiale, instrumentering og styring - baseret på din og vores kombinerede know-how.

Anlægsbeskrivelse
Posefiltrene består af filterhus med dæksel og en støttekurv, i hvilken den udskiftelige filterpose er anbragt. Filterhuset kan leveres med forskellige overfladebelægninger både indvendig og udvendig, der er tilpasset den specifikke filtreringsopgave.  

 

Kontakt os for mere information, dataark og instruktioner.


Kontakt os

Ydelse op til 12 m3/h

Anlægstype:EF2
Arbejdstryk max.: 6 bar
Temperatur max.: 35 oC
pH:1-13

Ydelse op til 22 m3/h

Anlægstype: EF5/EFG5
Arbejdstryk max.: 6 bar
Temperatur max.: 100 oC
pH:1-13

Ydelse op til 22 m3/h

Anlægstype: EFG7
Arbejdstryk max.: 16 bar
Temperatur max.: 100 oC
pH:7-13

Ydelse op til 22 m3/h

Anlægstype: EFG8
Arbejdstryk max.: 6 bar
Temperatur max.: 100 oC
pH:7-13

Rammemonterede løsninger

Posefiltrene fås også rammemonterede med eller uden pumpe og med to eller flere posefiltre for højere ydelse.

Her ses et udvalg af rammemonterede anlæg. 

Ydelse op til 22 m3/h

Rammemonteret enhed med 1 x EFG5 posefilter med svejset rørsystem, manometre og pumpe.

Anlægstype: EFG5P-F

Ydelse op til 30 m3/h

Rammemonteret enhed med 2 x EF5 posefiltre med PVC rørsystem, manometre og stopventiler.

Anlægstype: 2-EF5-F

Ydelse op til 40 m3/h

Rammemonteret enhed med 2 x EFG7P posefiltre med svejset rørsystem, manometre og pumpe.

Anlægstype: 2-EFG7P-F

Tilpasset løsning

Høj ydelse

Posefiltre installeret i serie tilbydes som en tilpasset løsning for at opnå en høj ydelse. Billedet viser en installation med 10 posefiltre type EFG7 hos et tysk fjernvarmeselskab.

Kontakt os for mere information

Optimer filtreringen med en magnetindsats

Magnetindsatsen er effektiv til opsamling af små magnetiske partikler, der typisk ikke kan tilbageholdes af filterposen. Posefilter med magnetindsats sikrer dermed en 100 % optimal filtrering.

Toppen passer til alle eksisterende løsninger, hvilket gør en opgradering let og overkommelig sammenlignet med at skifte hele posefilteret.

Kontakt os for mere information

 

Specialdesignet filterpose

Selve filtreringsopgaven er altafgørende for valg af filterpose. SILHORKOs filterposer er designet til mekanisk filtrering, olieslamsfiltrering og olieabsorption. Filterposerne leveres som standard i enten polypropylen eller nylon/polyamid, som hhv. nålefilt eller monofilament væv, for høj filtreringskvalitet.

100 % tæt

Filterposerne er udstyret med en syrefast O-ring i rustfrit stål, som sikrer optimal tætning selv ved høje temperaturer.

Polypropylen, nålefilt

Filterpose til nominel filtrering af partikler med porestørrelse 1-100 mikron. Gode filtreringsegenskaber på såvel overfladen som i dybden. Termisk overfladebehandlet, så filtratet ikke indeholder fibre. Særlig modstandsdygtig overfor sure og basiske medier.

 

Nylon/polyamid, monofilament

Filterpose til absolut filtrering af faste partikler med porestørrelse 100-400 mikron. Yderst effektiv til overfladefiltrering og modstandsdygtig overfor neutrale og basiske medier.

Se referencer med posetrykfilter

Vi hjælper med den optimale løsning 

Valg af anlæg og anlægstype afhænger af anvendelse, vandkvalitet og vandforbrug. Vi hjælper med at sikre den optimale løsning baseret på din og vores kombinerede viden. Udfyld formularen, eller kontakt os direkte.

Jylland/Fyn

Sjælland

 

Bliv ringet op
 

Vi bruger dine personoplysninger for at kunne kontakte dig. Men vi passer godt på dem. Læs mere om vores persondatapolitik.

keyboard_arrow_up