Afkarboniseringsanlæg

Afkarboniseringsanlæg anvender svagt sure kationbyttere, der hovedsagelig anvendes til behandling af vand med høj bikarbonathårdhed. Ved afkarbonisering reduceres vandets hårdhed og indhold af bikarbonat, hvorved vandets saltindhold typisk reduceres med ca. 75%.

Afkarbonisering anvendes til fremstilling af kedel- og fjernvarmevand samt procesvand på bryggerier. Ved at fjerne bikarbonaten hindres udviklingen af kalk og korrosion, hvilket sikrer driften af andre vandbehandlingsanlæg.

Dealkalizer by EUROWATER for removal of bicarbonate hardness

Designet til maximal driftsikkerhed

Vores produktsortiment omfatter et bredt udvalg af standardanlæg, alle konstrueret og fremstillet på egne fabrikker. Udgangspunktet er vores modulopbyggede standardsystem, der sikrer høj fleksibilitet, høj driftssikkerhed og kort leveringstid.

Afkarboniseringsanlæg fås i en række standard anlægstyper - DCM, DCMH, DCMP - med ydelse op til 14 m3/h. Anlæggene er designet som et- eller to-tank-anlæg. To-tank-anlæg kan leveres rammemonteret.

 

Dealkalizer by EUROWATER product type DCMP

Korrosionsbestandig filterbeholder

Filterbeholderne er udført i stål og derfor robuste over for tryksvingninger. Beholderne er overfladebehandlet med kunststoffet PPA, en højeffektiv polyethylenbaseret belægning. Beholderne har således stålets styrke kombineret med kunststoffets stærke korrosionsbestandighed (C5-M).

Pålidelig ventil

Vores patenterede 5-trinsventil er specialdesignet til SILHORKOs anlæg og sikrer effektiv og skånsom behandling af ionbyttermaterialet. Den er produceret i kunststof af høj kvalitet og med få bevægelige dele. Det giver ventilen lang levetid og minimalt behov for vedligehold.

Silikonefrit rørsystem

Som standard leveres rørsystemet i PVC, som er korrosionsfast og kemikaliebestandigt. Alle pakninger og O-ringe er i silikonefrie materialer.

Brugervenlig styring

Vores standard PLC-styring er specialdesignede og programmeres af vores egne ingeniører til den specifikke opgave. En enkel brugerflade gør det nemt at kontrollere opsætning af parametre, samt styre drift og regeneration. 

Specialtilpasset

Høj ydelse

Anlægstype DCTFA kan levere en ydelse helt op til 150 m3/h. Anlægstypen produceres som et- og to-tanks-anlæg (duplex) med seprarat regenerationsenhed.

Ved ølbrygning er mængden af bikarbonat vigtig at kontrollere for at opnå den ønskede smag. Mængden justeres ved at blande afkarboniseret vand med råvandet. Billedet viser en duplex DCTFA til behandling af brygvand. Ydelsen er 2 x 30 m3/h. Der benyttes også UV disinfektion for at sikre brygvand af høj kvalitet til de mere end 100.000 hektoliter øl som produceres årligt.

Se reference

Dealkalizer used for brewing water

Blødgøring af vand på bryggeri

SILHORKOs distributør i Litauen, FILTER, har til et af de største bryggerier i Litauen designet, leveret, installeret og idriftsat et system til blødgøring og afgasning af vand. Blødgøringen håndteres af to afkarboniseringsanlæg type DCTFA. FILTER varetager også serviceeftersyn af vandbehandlingsanlægget.
 

Dealkalizer used for brewing water

Dealkalizer in stainless steel by Eurowater

Specialtilpasset

Hygiejnisk design med rustfrit stål

Afkarboniseringsanlæg fås også i rustfrit stål for et mere hygiejnisk design, der sikrer lav risiko for mikrobiologisk vækst. Rørsystemet er af PP og PVDF som er korrosionsbestandig og modstandsdygtig over for kemikalier. Det viste anlæg er designet til fremstilling af mineralvand. 

Kontakt os for mere information

keyboard_arrow_up