Vandbehandling til fjernvarme

Forlæng fjernvarmeanlæggenes levetid med korrekt vandbehandling

Fjernvarmesystemer bruger varmen fra en lang række energikilder såsom kraftvarmeværker (CHP), Waste-to-Energy (WtE) anlæg, varmeværker, overskudsvarme fra industrien, solvarmesystemer samt geotermisk varme og store varmepumper. Fjernvarmevand er imidlertid ikke kun opvarmet vand.

Korrekt vandbehandling er en forudsætning lave driftsomkostninger, lang levetid og minimal vedligehold. Optimal vandkvalitet øger levetiden på rør, ventiler, vekslere og fittings. Derudover kan kemikalieforbruget reduceres til blot pH justering.

Undgå korrosion

Ilt, salte og partikler i vandet er årsag til korrosion. Ilten reagerer med stålet i fjernvarmerørerne, og saltene virker som katalysator for den elektroniske korrosion.

Hovedmålet med vandbehandling er at forhindre korrosion, belægninger og rørbrud. Rørbrud er en trusel for forsyningssikkerheden såvel som tab af værdifuldt vand. I tilfælde af rørbrud er det afgørende at sikre, at vandet ikke forurener det omkringliggende miljø. Ved rørbrud er der også risiko for at det behandlede vand i distributionsnettet forurenes af det indtrængende ​​ubehandlet vand.

Ved at fjerne salte og ilt fra fjernvarmevandet samt justere pH-værdien fjernes grundlaget for korrosion - inklusive mikrobiel korrosion.

Artikel

Er kemikalierne løsningen eller en del af problemet i forhold til korrosion?

Rådgivningsvirksomheden COWI uddyber dette spørgsmål og fremhæver fordelene ved optimal vandbehandling i fjernvarmesystemet.

Hent artiklen 

Optimeret fjernvarmevand hos Brørup Fjernvarmeværk

 I video kan du tage med SILHORKOs specialist i fjernvarmevand, Anne Norup Kviesgaard, på besøg hos Brørup Fjernvarme, hvor Driftleder Arne Schmidt fortæller om deres opgradering til omvendt osmoseanlæg og membranafgasser.

ANBEFALINGER

Vandbehandling og forebyggelse af korrosion

Dansk Fjernvarmeforening har offentliggjort sine anbefalinger til korrekt vandbehandling som er en betingelse for maksimal livscyklus for vigtige komponenter såsom rør, kedler og vekslere. På vores internationale hjemmeside kan du downloade et gratis eksemplar på engelsk.

Download et gratis eksemplar

Reducer forurening med en magnetindsats

Det kan ikke undgås, at der i fjernvarme­kredsløbet er små råvandsindbrud, korrosionsprodukter og svævemagnetit, der giver problemer i det lukkede system og i værste fald forårsager nedbrud. Ved hjælp af de rigtige teknologier er det dog muligt at reducere denne forurening betragteligt og undgå driftsforstyrrelser.

Som minimum anbefales partikelfiltrering med posefilter og magnetindsats. Svævemagnetit i kredsløbet kan effektivt afhjælpes med delstrømsfiltrering gennem et posefilter med magnetindsats. En magnetindsats kan nemt installeres på et eksisterende posefilter.    

Vandbehandling til fjernvarmeværker

I denne brochure sætter vi vand på agendaen! Læs omkring kemikaliefri spædevand Og hvordan du reducerer din partikel forurening ved hjælp af delstrømsfiltrering på den cirkulerende del.

Download brochuren

Mobilt vandbehandlingsanlæg – klar til brug!

Har du midlertidig behov for vandbehandling? Så kan du med fordel leje et mobilt vandbehandlignsanlæg fra SILHORKO. Videoen (2 min.) viser, hvordan vores mobile vandbehandlingsanlæg sørger for opfyldning af en akkumuleringstank og damvarmelager til solvarme.

Se udlejningsanlæg

Vi hjælper dig med den rette løsning

Har du lyst til at høre mere om vores løsninger til fjernvarmeværker eller har du spørgsmål til din eksisterende vandbehandling, så står vores specialister i fjernvarmevand klar til at hjælpe dig.

Jylland/Fyn

Sjælland

 

keyboard_arrow_up