Softening unit on-site

Blødgøringsanlæg til reduktion af hårdt vand

Blødgøring ved hjælp af ionbytning er en proces, hvor vandets indhold af kalk- og magnesiumsalte ombyttes til natriumsalte. Herved reduceres de gener, der kendetegner hårdt vand. Samtidig forhindres kalkbelægninger, og levetiden på tekniske anlæg og installationer forlænges.

Blødgjort vand anvendes i virksomheder og institutioner til dampkedel- og fjernvarmeanlæg, vaskerier, køletårne, skylleprocesser og vask m.v. Blødt vand giver også bedre vaske- og skylleresultater og minimerer forbruget af sæbe og skyllemidler.

Hvorfor blødgøre vandet?

Blødgøring af vandet er fordelagtigt før en lang række produktions-, vaske- og skylleprocesser. Blødgøring forhindrer kalkbelægninger i f.eks. rør, dampkedler, fjernvarmeanlæg, varmtvandsanlæg, varmevekslere og køletårne. Traditionel brug af kemikalier til binding af kalken kan stort set undgås. Blødgøring kan med andre ord optimere energiudnyttelsen i f.eks. kedler og varmtvandsanlæg og samtidig forlænge levetiden på tekniske anlæg og installationer, herunder rør- og ventilsystemer.

Anvendelse af blødgøringsanlæg

Designet til maximal driftsikkerhed

Anlægstypen SMP er specialdesignet til kunder, hvor høj driftssikkerhed er af afgørende betydning.

SMP fås som standard i en Simplex (1-tank), Duplex (2-tank) eller Triplex (3-tank) version. Anlæggene er udstyrede med automatiske luftstyrede kugleventiler af høj pålidelighed og lang holdbarhed. Ventilerne er fejlsikre – ved svigtende el- og luftforsyning er ventilerne lukkede. Opbygningen og rørsystemets udformning giver et lavt tryktab og en deraf følgende energibesparelse.

Download brochuren og læs mere om de mange fordele ved anlægstypen SMP.

Hent brochure 

Softening unit SMP for high reliability

Korrosionsbestandige filterbeholdere

Filterbeholderne er udført i stål og er derfor mindre følsomme over for tryksvingninger. Beholderne er overfladebehandlet med polyethylen. Beholderne har således stålets styrke kombineret med kunststoffets stærke korrosionsbestandighed. 

Pålidelig ventil

Vores patenterede 5-trinsventil er fremstillet i kunststof af høj kvalitet og med få bevægelige dele. Det giver ventilen lang levetid og minimalt behov for vedligehold.

Rørsystem

Som standard leveres rørsystemet i PVC eller PP som er korrosionsfast og kemikaliebestandig. Rørsystemet kan også leveres i andre plastmaterialer eller rustfrit stål. Stål er et robust materiale, der tåler meget høje temperaturer. 

Standard styring

Alle blødgøringsanlæg leveres med en standard PLC-styring. Vores styringer er specialfremstillede og individuelt programmeret af vores egne ingeniører. Den enkle brugergrænseflade gør det let at administrere konfigurationsparametre og overvåge drift og regenerering.  

Produktoverblik

Vores produktsortiment omfatter et bredt udvalg af standardanlæg, alle konstrueret og fremstillet på egne fabrikker. Udgangspunktet er vores modulopbyggede standardsystem, der sikrer høj fleksibilitet, høj driftssikkerhed og kort leveringstid. Hver løsning kan tilpasses og bygges i henhold til den specifikke applikation ved at tilpasse valg af materiale, instrumentering og styring - baseret på din og vores kombinerede know-how. 

Anlægsbeskrivelse
Standard anlæg er tilgængelige som 1-tank og 2-tank anlæg til kontinurerligt vandforbrug. Hver beholder er udstyret med individuel ventil, hvilket sikrer en høj driftssikkerhed. Salttank medfølger til alle anlægstyper.

Flere af anlægstyperne kan behandle både koldt (max. 35 ˚C) og varmt vand (max. 85˚C). Konstruktionen af anlæggene til varmt vand gør dem endvidere velegnet til sanitære installationer.

 

Kontakt os for mere information, dataark eller instruktioner.


Kontakt os

Softening unit SM SG

Ydelse op til 3,6 m3/h

Anlægstype: SM / SG
Vandtemperatur: Koldt eller varmt
Rørsystem: PVC eller galvaniseret stål
Softening unit SF SFG

Ydelse op til 9 m3/h

Anlægstype:SF / SFG
Vandtemperatur:Koldt eller varmt
Rørsystem: PVC eller galvaniseret stål
Softening unit SMH SMP

Ydelse op til 30 m3/h

Anlægstype: SMH / SMP
Vandtemperatur: Koldt
Rørsystem: 

PVC or PP

Softening unit SFH SFHG

Ydelse op til 32 m3/h

Anlægstype: SFH / SFHG
Vandtemperatur: Koldt eller varmt
Rørsystem: PVC eller galvaniseret stål

Softening unit STFA for high flow rate

Ydelse op til 150 m3/h

Anlægstype:  STFA
Vandtemperatur:  Koldt
Rørsystem: PVC eller PP

Som standardudstyr leveres STFA blødgøringsanlæg med en dysebund. Den sikrer optimal udnyttelse af salt, ionbyttere og en jævn fordeling af vand under drift og returskyl. Alle STFA-anlæg leveres som standard med en brinemaker til automatisk fremstilling af store mængder saltopløsning (brine). 

Se hvordan dysebunden fungerer

Tilvalg – for optimal driftsikkerhed

Brinemake

Brinemaker er et automatisk system til fremstilling af store mængder saltopløsning (brine), hvilket typisk kræver færre saltpåfyldninger. Samtidig kan der anvendes en billigere salttype. Det er muligt at tilkøbe en brinemaker til de fleste typer blødgøringsanlæg. 

Brine maker

Automatisk kvalitetstest

Kvaliteten af det blødgjorte vand kan overvåges af en Testomat, som analyserer vandets resterende hårdhed. Testomaten kan indstilles til en aktuel hårdhedsgrænse. Ved overskridelse af hårdhedsgrænsen udløses en alarm og regeneration igangsættes.

Testomat for automatic quality test

Manuel hårdhedstest

Overvågning af hårdheden kan også udføres manuelt med vores Durognost testsæt. En nem og hurtig løsning til test af den resterende hårdhed efter blødgøring.

Manual test kit for water softening

Salttabeletter til blødgøringsanlæg

Kvaliteten af ​​saltet, der bruges til regenerering, kan påvirke blødgøringsanlæggets ydeevne. SILHORKO salttabletter produceres under kontrollerede produktionsforhold og testes i vores egne anlæg. Vores salttabeletter er godkendt til applikationer indenfor fødevareforarbejdning og indeholder typisk 99,8% natriumchlorid (min. 99%).

Download vores brochure for mere information om kvalitets saltabeletter fra SILHORKO.

Hent brochure

10 kg

Plastiksæk med håndtag

 

Salt tablets for water softening in 10 kg. bag

25 kg

Plastiksæk

Salt tablets for water softening in 25 kg. bag

1000 kg

Palle med 40 sække (1.000 kg.)

 

Pallet of salt tablets for water softening

Bestil salt og hårdhedstest

Bestil SILHORKO salttabletter til dit blødgøringsanlæg, samt testsæt til kontrol af hårdheden efter blødgøringsanlægget.

Vi leverer inden for 2-3 hverdage.

Bestil

 

Reference

Reduceret vandforbrug og driftsudgifter

Udvalgte blødgøringsanlæg leveres med ledningsevnemålere, der kontinuerligt måler den aktuelle ledningsevne i skyllevandet. Når ionbytteren er ren, stopper regenereringen og dermed minimeres skyllevandsforbruget.

Driftsikkerhed og økonomi var to vigtige parametre, da Odense Universitetshospital skulle etablere et nyt vandbehandlingsanlæg. Valget faldt på et blødgøringsanlæg med ledningsevnemåler for både at minimere driftsudgifterne og vandforbruget.

Læs mere

Softening unit at hospital

Få den optimale blødgøringsløsning 

Læs mere om blødgøring og blødgøringsanlæg i denne brochure, hvor vi har samlet alt om driftsikre og kemikaliefrie blødgøringsanlæg.

Download brochure

Leaflet on water softening and softening units

Udlejning

Har du brug for blødgjort vand i en begrænset periode?

Lej et mobilt vandbehandlingsanlæg fra SILHORKO. 

Se udlejningsanlæg

keyboard_arrow_up