MEM2BIO fjernelse af pesticid fra grundvand

Publiceret: 01 April 2020 | Kontakt

Ideen bag projektet MEM2BIO er at kombinere to lovende teknologier - membranfiltrering og biofiltrering - til én. Begge teknologier har i tidligere projekter vist stort potentiale for resning af drikkevand, men også nogle udfordringer - der ser ud til at kunne overvindes ved at kombinere teknologierne.

SILHORKOs deltagelse i projektet består i første omgang i at konstrurere og levere det tekniske udstyr. Det er praktisk opbygget i en lukket container, der giver mulighed for nemt at flytte udstyret til forskellige vandværker og andre kildepladser, hvor forsøgene skal udføres.

Tag et kig ind i testfaciliteterne

Anlægget er konstrueret i en lukket trailer, der gør udstyret mobilt og let at flytte til vandværker og andre kilder, hvor pilotforsøgene finder sted.

Processen bag MEM2BIO

MEM2BIO processen går i sin enkelthed ud på at membranfiltrere pesticidforurenet vand i en RO-membran, og derefter filtrere koncentratet i et biologisk filter med særlige bakterier og organismer, der kan "spise" pesticidresterne uden at forurene vandet.

Få mere viden om MEM2BIO projektet

På hjemmesiden www.mem2bio.dk kan du læse mere om formålet med projektet og holde dig opdateret om projektets forløb. Du kan også læse følgende artikler omkring teknologien og projektet. 

Membraner og biofiltre i rent parløb

DANVAs magasin danskVAND nr. 3, juni 2016

Ny bioteknologi skal fjerne pesticider fra drikkevand

Aktuel Naturvidenskab nr. 1, marts 2018

 

Et stærkt samarbejde

MEM2BIO er et samarbejde mellem tre forskningsinstitutioner, to vandforsyningsvirksomheder og to vandteknologivirksomheder, hvoraf SILHORKO er en af ​​dem. Dette partnerskab kombinerer 360o know-how om drikkevand, hvilket gør det til et stærkt fundament for udvikling af en grøn teknologi, der kan sikre kvaliteten af vores drikkevand i fremtiden.

Silhorko logo grayscale

Applied Biomimetic logo grayscale

Aarhus University logo grayscale

Din forsyning logo grayscale

Geus logo grayscale

Trefor logo grayscale

Aalborg University logo grayscale

keyboard_arrow_up