Rent vand til klimarigtigt brændstof

Publiceret: 7. januar | Contact

For at kunne lave klimarigtigt brintgas kræves der vedvarende energi og ikke mindst ultrarent vand. Vandbehandlingsanlæg fra Silhorko-Eurowater anvendes til at fremstille det rene vand på Danmarks første Power-to-X fabrik i Hobro.

Power-to-X fabrikken er en del af HyBalance-projektet, der har undersøgt potentialet for at lagre strøm i større omfang i form af brint. Søren Bjerregaard Pedersen, CEO for Hydrogen Valley fortæller:

"Brinten, som produceres på HyBalance, er fremstillet med et betydeligt mindre CO2-aftryk end brint, som fremstilles ved reformering af naturgas, idet selve elektrolyse-processen ikke udleder CO2. Samtidig er renheden i brinten fra HyBalance langt større og har derfor i princippet et større marked end brint, fremstillet ved reformering af naturgas."

Læs mereHvad kan vi lære af Danmarks første Power-to-X fabrik? indlæg på Energy Supply af Søren Bjerregaard Pedersen

DR har også sat fokus på Power-to-X. I indslaget besøger de blandt andet Hydrogen Valley, for at se hvordan den klimavenlige brintgas produceres.

Fakta
 

Hvad er Power-to-X?

Power-to-X (PtX) vil på dansk betyde 'strøm-til-noget’. Det beskriver, hvordan vedvarende energi kan omdannes til brint, så vi derved opnår klimarigtige brændstoffer. Via en elektrolyseproces bliver vand spaltet til brint og ilt ved brug af grøn strøm fra vedvarende kilder, som f.eks. vindmøller eller solceller. Brinten kan direkte anvendes som brændstof i transportsektoren.

Kilde: Brintbranchen

keyboard_arrow_up