Miljøminister Kirsten Brosbøl besøger SILHORKO

SILHORKO, som i Skanderborg producerer og sælger vandbehandlingsanlæg til drikkevand og teknisk vand, har den 22. maj 2014 haft fornøjelsen af at vise fabrikken frem for miljøminister Kirsten Brosbøl og kandidat til Europa-Parlamentet Lasse Quvang Rasmussen.

Spring videre til billedgalleri nederst på siden, og download billeder i høj opløsning.

Fra venstre: Lasse Quvang Rasmussen og Kirsten Brosbøl taler med Jens O. Gjerløff om vandbesparende teknologier.
 

SILHORKO og vandbehandling i praksis

SILHORKO er 100 % fokuseret på drikkevand og teknisk vand og har været det siden 1936. Virksomheden har opbygget en særlig ekspertise og viden inden for rent vand. Et område, som er af vital betydning for hele verden. "Vi er meget stolte af besøget og håber, at det lykkedes os at informere og inspirere Miljøministeren om vandbehandling i praksis,” fortæller marketingchef Jens O. Gjerløff.

Efter besøget tog Kirsten Brosbøl videre til Kolding og talte på DANVAs Årsmøde, hvor også SILHORKO var at finde blandt vandsektorens leverandører, som udstillede i forbindelse med arrangementet.

Miljøminister Kirsten Brosbøl
 

Fremtidens vandværk

Et af emnerne på dagens besøg var det nye vandværk i Truelsbjerg, hvor SILHORKO står for levering af hele vandbehandlingsdelen. Vandværket kaldes for fremtidens vandværk og det er visionen, at vandværket både i dag og om 30 år skal leve op til de krav, man vil stille til et velfungerende, nutidigt og fleksibelt vandværk. Officiel indvielse forventes i september 2014 - indtil da kan projektet følges på silhorko.dk/truelsbjerg.

 

Den danske drikkevandsmodel

Danske forbrugere er privilegerede, når det gælder adgangen til rent, koldt og sundt drikkevand direkte fra hanen, og i årsmødetalen rettede Miljøministeren en stor tak til alle vandfolk for dette arbejde. Vandbehandlingsprocessen på danske vandværker bygger på nogle gode og stolte traditioner, som blandt andet betyder, at vi benytter naturens egne processer til behandling af grundvand til drikkevand. SILHORKO er godt i gang med at udbrede kendskabet til ”den danske model” uden for landets grænser. For nylig er der aftalt levering af vandbehandlingsanlæg til 9 nye vandværker i Ungarn.

Jens O. Gjerløff fortæller Kirsten Brosbøl om den danske drikkevandsmodel og vandbehandlingsmetoder.
 

Energi- og vandbesparende vandbehandling

Interessen for vandbehandlingsløsninger til teknisk vand er støt stigende. Ud over at kunne levere den rette vandkvalitet, handler det også om at kunne tilbyde løsninger, som kan minimere virksomhedernes energi- og vandforbrug. Miljøministeren kiggede bl.a. på membran-anlæg med vandbesparende teknologi. Vandet fra anlægget skal anvendes til fremstilling af kosmetik hos en belgisk virksomhed. Desuden blev der tid til at se et større ionbytnings-anlæg, som skal til Filippinerne og sikre genbrug af skyllevand på en fabrik, der fremstiller dåser til brug på et lokalt bryggeri.

 

Kirsten Brosbøl smager på postevand fra hanen i stedet for at drikke vand fra flaske.
 

Galleri

Billeder fra miljøminister Kirsten Brosbøls besøg hos SILHORKO 22. maj 2014.

Klik på billederne for at downloade i høj opløsning.

 Side 1 af 1. Viser 1 til 12 af 12 billeder.

Silhorko_12_miljøminister_besøg.jpg
  

Silhorko_11_miljøminister_besøg.jpg
  

Silhorko_10_miljøminister_besøg.jpg

Silhorko_09_miljøminister_besøg.jpg
  

Silhorko_08_miljøminister_besøg.jpg
  

Silhorko_07_miljøminister_besøg.jpg

Silhorko_06_miljøminister_besøg.jpg
  

Silhorko_05_miljøminister_besøg.jpg
  

Silhorko_04_miljøminister_besøg.jpg

Silhorko_03_miljøminister_besøg.jpg
  

Silhorko_02_miljøminister_besøg.jpg
  

Silhorko_01_miljøminister_besøg.jpg

Læs også

 

 

Links