Demineraliseret vand med lavt vand- og strømforbrug til dansk bryggeri

Procesvand - produktion af øl og sodavand

Vand er en af de primære ingredienser i øl og sodavand. Bryggerierne har derfor et stort behov for vand af høj kvalitet.

Dette er også tilfældet for bryggeriet i Skælskør, som Harboes Bryggeri A/S har ejet og drevet siden 1883. Harboe er en virksomhed med en meget stærk organisationskultur, der ligger vægt på ansvarlighed, samarbejde, kvalitet og resultater. Da det var tid til, at erstatte det eksisterende vandbehandlingsanlæg, handlede det om at undersøge markedet for ny og energieffektiv teknologi, der kunne minimere vand- og strømforbruget. 

 

Resultatet blev en gennemgående opgradering i stedet for blot en udskiftning. SILHORKO har leveret, installeret og idriftsat en ny serie af omvendte osmose anlæg – med navnet RO-PLUS. Denne serie er interessant fordi den er designet til en vandudnyttelse på op til 90 %, uden at gå på kompromis med hverken driftssikkerhed eller vandkvalitet.

 

På grund af det reducerede vand- og strømforbrug resulterede opgraderingen i betydelige besparelser både økonomisk og miljømæssigt. Tilbagebetalingstiden for investeringen var omkring et år.

  Teknisk data

  • Flow: 3 x 20 m³/h
  • Ledningsevne: < 15 µS/cm
  • Vandudnyttelse: 88 %

  Vandbehandlingsanlæg

  • Omvendt osmose anlæg med ekstra høj vandudnyttelse 3 x RO-PLUS C3-15+3 
  • Triplex blødgøringsanlæg STFA 35
  • Trykfilter til fjernelse af jern 2 x TFB 25
Demineraliseret vand med lavt vand- og strømforbrug til dansk bryggeri
Demineraliseret vand med lavt vand- og strømforbrug til dansk bryggeri

Læs også

 

 

Links