Vandbehandling og korrosionsforebyggelse hos Skanderborg-Hørning Fjernvarme


Dansk Fjernvarme har opdateret vejledningen: "Vandbehandling og korrosionsforebyggelse".

Den er lavet på baggrund af 16 års indsamlede erfaringer omkring nye teknologiløsninger, og drejer sig i høj grad om optimal behandling af spædevand.

Hovedbudskabet i vejledningen er, at anvende afsaltet og afiltet spædevand og derved undgå kemikalier til iltbinding. Det underbygger og styrker fjernvarmens bæredygtige omdømme, ligesom mange gerne vil undgå kemikaliehåndtering og omkostninger, der er forbundet hermed. Optimal vandbehandling sikrer bl.a. optimal livscyklus for rør, ventiler, vekslere og fittings.

Membranafgasser: kemikaliefri iltreduktion

En meget effektiv løsning er membranafgasning, der er en pladsbesparende teknologi til reduktion af kuldioxid- og iltindholdet i vand. Teknologien er miljøvenlig, kræver ingen kemi og ingen vedligeholdelse. Læs mere om membranafgasning her.

Ved at fjerne ilt fra spædevandet, fjerner man nemlig også betingelserne for korrosion i fjernvarmerørene og  de tekniske installationer, og kan derved undgå driftsforstyrrelser og forlænge levetiden på både rør og komponenter betragteligt.

Film om Skanderborg-Hørning Fjernvarme (3 min.)

Hos Skanderborg-Hørning Fjernvarme har de for nylig installeret en membranafgasser til afiltning af spædevandet. Her kan du se en kort film (3 min.) om hvad det har haft af betydning for dem.

Se filmen på Youtube

Læs også

 

Links