Vandbehandling til isstadion
- opnå forbedret iskvalitet og et lavere energiforbrug

Vandbehandling til isstadion
Vandbehandling til isstadion
 

Til behandling af vandet til isbaner (som bruges til curling, ishockey, kunstskøjteløb, hurtigløb på skøjter mm.) kan der med fordel etableres et vandbehandlingsanlæg. Målet er, at opnå en vandkvalitet, som er demineraliseret og fri for partikler og bobler. Herved opnår man en forbedret iskvalitet og lavere energiforbrug.

Højkvalitets is

  • Hurtigere og hårdere is der vil gavne ishockeyspillere, og give bedre omgangstider ved hurtigløb på skøjter.
  • En sikrere is uden revner og huller. Skøjteløbere kan fokusere mere på deres performance og har mere kontrol.
  • Krystalklart is der gør logoer og linjer under isen tydeligere at se.
  • Tidsforbruget til pålægning af ny is kan reduceres.
  • Mindre vedligeholdelse

Lavere energiforbrug

  • Demineraliseret vand uden mineraler og salte kan fryses ved en højere temperatur. Det betyder et lavere energiforbrug til fryseprocessen. 
  • En højere temperatur på isoverfladen vil også betyde en højere temperatur i hallen, hvilket vil give publikum en bedre komfort og udgifterne til halopvarmning vil blive optimeret. Undersøgelser viser, at for hver stigning i istemperaturen er der en besparelse i køleomkostninger på ca. 6%.

Helhedsløsninger

Til løsning af opgaven kan SILHORKO tilbyde levering af omvendt osmose-anlæg (RO-anlæg), der giver demineraliseret vand i høj vandkvalitet, uden brug af kemikalier. I vores standard sortiment har vi både små og store anlæg - til montering på stedet eller som er klar til brug ved levering.

Demineraliseret vand garanterer ikke alene en bedre is og et lavere energi forbrug. Vi fuldfører løsningen ved at tilbyde mange års erfaring med vandbehandling og viden fra anerkendte is-eksperter.

 


Verdens hurtigste is til vinterlege

SILHORKO har leveret vandbehandlingsanlæg til de asiatiske vinterlege i Astana i 2011, og igen til de olympiske vinterlege i Sochi, Rusland i 2014. Ved begge lege blev der lavet adskillige nye rekorder i hurtigløb på skøjter.

 


Kompakt RO-anlæg klar til brug

Kompaktanlægget CU:RO anvendes til fremstilling af demineraliseret vand. Anlægget består af et omvendt osmose-anlæg og et blødgøringsanlæg, hvor begge er bygget på samme ramme af rustfrit stål og er klar til brug.


Bygning af vandbehandlingsanlæg til OL i Sochi

Klik på linket og se en time-lapse film om hvordan anlægget til Sochi blev bygget.


Vandbehandling til curling-baner

Kollegerne fra datterselskabet EUROWATER i Sverige går meget op i curling, og har leveret vandbehandlingsanlæg til mange isstadion. Her ses EUROWATER logo i isen til de svenske mesterskaber i curling.

Læs også

 

Links