Mød SILHORKO på IWA World Water Congress & Exhibition

Publiceret: 25. august 2022 | Kontakt

SILHORKO er stolt sponsor af dette års IWA World Water Congress & Exhibition, der finder sted i København 11.- 15. september 2022. Med udgangspunkt i hovedtemaet 'Water For Smart Liveable Cities', vil fremtidens globale vandudfordringer blive vendt, drejet og debatteret.

IWA World Water Congress & Exhibition har traditionelt set været en konference for vandforsyninger, men i år vil der også være et fokus på industriel vandbehandling.

SILHORKO er en del af den danske pavillon som med sine +600 kvm er et innovativt udstillingsområde, der fremhæver vandets kredsløb. Med grundvandet som omdrejningspunkt, viser vi vores mere end 80 års erfaring med filtrering af grundvand med topmoderne løsninger, der både genbruger og nytænker produktionen af ​​rent drikkevand.

Byen Nye, nord for Aarhus er en såkaldt 'Smart livable city', hvor regnvand opsamles, renses og herefter bruges til toiletskyl og tøjvask. (Illustration: Aarhus Vand)

Business Forum om regnvandsopsamling

Under hele konferencen vil der være kritiske diskussioner om fremtidens bæredygtig vandforsyning. Sammen med COWI, Aarhus Vand og Eurofins deltager SILHORKO i Business Forum tirsdag den 13. september.

Her præsenterer vi vandbehandlingsløsningen, der anvendes i byen Nye. En såkaldt sekundavandsløsning, hvor opsamlet regnvand og drænvand renses og benyttes til toiletskyl og tøjvask. 40 % af vandforbruget blandt byens borgere i Nye dækkes af regnvand, hvilket har mindsket belastningen af grundvandsressourcen betragteligt.

Læs også: SILHORKO leverer vandbehandling til byprojekt Nye, hvor 40 % af vandforbruget kommer fra regnvand

Præsentation om fjernelse af pesticid

Tilstedeværelsen af pesticider i drikkevandet er blevet et udbredt problem i Nordeuropa. Håndhævelse af europæisk lovgivning om drikkevandskvalitet øger nu også opmærksomheden på pesticider i Sydeuropa - især i lande med gamle landbrugstraditioner.

Sammenhængen mellem vand og energi er det dominerende emne inden for vand i øjeblikket, men der bør også sættes fokus på sammenhængen mellem vand og fødevare. Afværge, drikkevandsproduktion og genbrug af vand er afgørende for at sikre vand til alle og bekæmpe vandknaphed."


Inês Breda, Product and Process Manager Filtrering
Silhorko-Eurowater A/S

SILHORKO arbejder løbende på at redesigne vores vandbehandlingsløsninger for at imødekomme de stigende udfordringer med rent drikkevand. Blandt andet arbejder vi tæt sammen med andre førende teknologileverandører såsom tyske Wedeco. Wedeco er verdens førende inden for UV-desinfektionssystemer og har været partner hos SILHORKO i mere end 25 år.

I samarbejde med Wedeco har vi set nærmere på pesticidfjernelse i drikkevandet ved hjælp af Avanceret Oxidation Process (AOP). Projektet omfattede laboratorie- og pilotforsøg og målrettet fjernelse af dimethylsulfamid (DMS), som er ét af de mest problematiske pesticider i dansk grundvand.

På World Water Congress & Exhibition 2022 vil Product & Process Manager Inês Breda dele de seneste resultater fra projektet. 

Se hele programmet for World Water Congress & Exhibition 2022 her https://worldwatercongress.org/programme/

World Water Camp for studerende

Under konferencen kan studerende fra hele verden deltage i en World Water Camp som afholdes af VIA University College. SILHORKO er stolt sponsor af World Water Camp.

Campen giver eleverne en unik mulighed for at dykke ned i et stærkt læringsfællesskab med fokus på de aktuelle vandudfordringer.

Tilmeld dig nu

Deltag i World Water Congress & Exhibition 2022 og del dit perspektiv på bæredygtig vandforsyning og vandbehandling sammen med 10.000 andre vandprofessionelle.

Konferencen afholdes i Bella Center Copenhagen fra den 11.-15. september. 

Tilmeld og se mere

keyboard_arrow_up