PtX | Vand til fremstilling af brint

Publiceret: 5. august 2022 | Kontakt

Grøn brint har vist sit potentiale som fremtidens brændstof ved at være energibærer af vedvarende energi. Mens fokus hovedsageligt er på energikilden i brintproduktion, er det tid til at fremhæve vigtigheden af ​​vandkvaliteten og valg af vandbehandlingsløsning.

Vand er det centrale råstof i produktionen af grøn brint og vandkvaliteten skal være ultrarent. Den nødvendige vandbehandlingsløsning afhænger af den valgte elektrolyseteknologi og vandkilde. Utilstrækkelig vandbehandling kan give driftsproblemer og beskadige elektrolysatoren.

Valg af den rigtige vandbehandlingsløsning er med til at forlænge elektrolysatorens levetid samt optimere produktionen af ​​grøn brint.
 

En standardløsning uanset elektrolyse-teknologi

Hos SILHORKO har vi arbejdet med vandbehandlingsløsninger til brintproduktion siden 2016. Vores erfaring er inden for både AWE (alkaliske) og PEM elektrolyse-teknologier samt med forskellige vandkilder til rådighed.

Senest har vi leveret vandbehandlingsløsningen til HySynergy-projektet ledet af Everfuel. HySynergy er et 20 MW Power-to-X (PtX) anlæg placeret ved raffinaderiet i Fredericia. Her anvendes alkalisk vandelektrolyse og vandkilden er byvand.

Uanset elektrolyse-teknologi kan vi tilbyde en standardløsning grundet vores mange års erfaring med vandbehandling generelt, intern procesviden og store udvalg af standardanlæg.  

Se mere

Vandbehandlingsløsning til Everfuel der står bag HySynergy-projektet i Fredericia © Silhorko-Eurowater A/S

keyboard_arrow_up